Minä

Olen palannut ammatillisilta juuriltani tietyllä tapaa alkupisteeseen. Työskentelin 1980-luvulla ja 1990-luvun alussa terveydenhuoltoalalla, osan hermorataterapeuttina. Uteliaisuus uuden oppimiseen vei tieni opiskelemaan yliopistoon, mitä kautta kirjallisuus ja yritystaidekokoelmat tarjosivat mielenkiintoisen työkentän.

Olin etuoikeutettu, kun sain työskennellä taidehistoriallisesti merkittävien taidekokoelmien parissa mm. Ateneumissa ja yrityksissä. Kiinnostukseni ihmisen anatomiaan ja yleensäkin terveelliseen elämään liittyviin asioihin ei kuitenkaan koskaan laantunut. Myös liikunta on kuulunut aina elämääni, enemmän ja vähemmän. Kuntosalit tulivat tutuksi kunnes Jyväskylään tuli Method Putkisto/Pilates. Kiitos mahtavalle, huippuammattilaiselle Elina Pihlajamäelle. Golfviheriöt ovat uusin tuttavuus. 

Elämä yllättää, ja vuonna 2017 löysin itseni opiskelemasta Jarmo Ahosen, Tuula Schoultzin ja Ulla Mannilan johdolla Somatic Pilates- ja Somatic Stretching-ohjaajaksi. Vuoden 2019 alussa kouluttauduin Footbic®-ohjaajaksi. Syksyllä aloitin ohjaajaopinnot Barre Academyssa. Kuulun Suomen Pilatesyhdistykseen.

Olen nyt tiellä, joka ei voisi paremmin sopia ikuiselle opiskelijalle. Pitääkseni yllä ammattitaitoani, saan harjoitella ja kouluttautua Suomen johtavien opettajien ja ohjaajien kanssa, joilla on viimeisin tieto kehon fysiologiasta ja liikunnan uusista tuulista. Mikä hienointa, voin jakaa tätä tietoa tunneilla asiakkailleni. Jos koin olleeni etuoikeutettu työskennellessäni taiteen parissa, tunnen tänään vielä suurempaa iloa. Mikään ei voi ammatillisesti motivoida enempää kuin se, että asiakkaani saa apua ehkä kauankin jatkuneisiin kiputiloihin tai  löytää uudelleen kadoksissa olleen liikunnan ilon ja halun pitää itsestä huolta.

Tervetuloa tunneilleni!