TRE- STRESSINPURKU STARTTIKURSSI

Tervetuloa oppimaan T R E® (tension, stress and trauma releasing exercise) -menetelmän  harjoittamiseen tarvitsemasi perustiedot ja tärinän käynnistävän liikesarjan liikkeet  TRE-starttikurssille.  Kurssilla tutustutaan TRE-menetelmän teoreettiseen  viitekehykseen sekä opitaan ja tutkitaan tärinää omassa kehossa.  

AIKA: Lauantai 15.2.2020 klo 12-15.30.

OHJAAJA: Anne Välipakka (sertifioitu TRE-ohjaaja, tasot 1&2) 

SITOVAT ILMOITTAUTUMISET Ke 12.2.2020 mennessä http://www.varaaheti.fi/ryhtistudio tai sähköposti arja@ryhtistudio.fi

Lisätiedot menetelmästä:  anne.valipakka@gmail.com tai 040 5616738.

Kurssille mahtuu 10 osallistujaa. Maksu paikan  päällä ohjaajalle käteisellä. 

***

Mikä T R E®? 

T R E® (tension, stress and trauma releasing exercise) eli TRE -stressinpurkuliikkeet on  yhdysvaltalaisen stressi- ja traumahoidon asiantuntijan, tohtori David Bercelin kehittämä  itsehoitomenetelmä kehon palauttamiseksi luonnolliseen ja rentoon tilaan. TRE on  yksinkertaiseen liikesarjaan pohjautuva harjoitusmenetelmä, joka käynnistää kehon oman  luonnollisen palautumismekanismin, neurogeenisen tärinän/ värinän, joka rentouttaa, aktivoi ja  mobilisoi stressin tai traumaattisen kokemuksen jännittämiä lihaksia ja tasapainottaa  autonomista hermostoa.   

Kenelle? 

Menetelmä soveltuu jokaiselle, joka haluaa lisätä luonnollisella tavalla oman kehonsa  hyvinvointia ja auttaa kehoaan palautumaan päivittäisen elämän moninaisista kuormituksista.  TRE on helppo tapa rentouttaa omaa kehoaan ja purkaa syviäkin jännityksiä esimerkiksi  liikunnallisen suorituksen, vaativien työtehtävien, istuma- ja näyttöpäätetyön tai traumaattisen tapahtuman jälkeen  missä ja milloin vain. Kehosi tietää luonnostaan, miten rentoutua ja purkaa jännityksiä, jotta voit  vapautua kokonaisvaltaisemmin rennompaan, hengittävämpään ja luonnollisempaan olemisen  tilaan arjessasi.   

HUOM!

Vaikka TRE soveltuu mainiosti suurimmalle osalle ihmisiä, joitakin poikkeuksia on hyvä  huomioida: epilepsia, syöpä, sydän- ja verenkiertoelimistön sairaudet tai äskettäiset diagnoosit,  äskettäinen leikkaus tai murtuma, diabetes, dementia, psyykelääkitys, vakavat mielenterveyden  häiriöit tai hoitoa vaativa vakava traumatausta tai raskaus. Jos olet epävarma oman tilanteesi  suhteen, ota rohkeasti yhteyttä ja kysäise menetelmän sopivuudesta juuri sinulle.   

Mitä hyvää?  

*menetelmä on helppo oppia

* kehon oma luonnollinen palautumis- ja rentoutumiskeino

*  vahvistaa parasympaattista eli lepohermostoamme

* parempi ja levollisempi uni

* lisääntynyt  läsnäolo ja kehotietoisuus

* parempi impulssikontrolli ja tunteiden hallinta

* lisääntynyt kehon  tuntuvuus, liikkuvuus ja joustavuus

* parantaa kinesteettistä aistia ja koordinaatiota

* lihasten  jännittyneisyyden / niveloireiden / kiputilojen lieventyminen

* lihasten palautuminen helpommin  fyysisestä rasituksesta

* toiminnallisten vatsavaivojen helpottuminen    

Hinta:   70€ / 65€ (opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, Alv 24%). Hintaan sisältyy sähköinen kurssimateriaali oman harjoittelun tueksi sekä teetä ja pientä  purtavaa.   

Varaa mukaasi rennot vaatteet sekä vesipullo. Voit halutessasi tuoda oman jumppamaton tai  lainata ryhtistudiolta.  

LÄMPIMÄSTI TERVETULOA!

Ajankohtaista

Klikkaa otsikkoa ja lue lisää